Situaţie fără precedent la DJST Sălaj

„Devenim prioritate prin atitudine” este sloganul cu care şi-au început protestul reprezentanţii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret luni, 22 aprilie, în Bucureşti, urmare a unor nemulţumiri apărute în rândul angajaţilor Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, dar şi a altor instituţii subordonate Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS). Nivelul foarte mic al salarizării, lipsa de transparenţă privind descentralizarea şi reorganizarea subordonatelor ANS şi incertitudinea cu privire la păstrarea unor locuri de muncă sunt doar câteva dintre motivele protestului desfăşurat în faţă la ANS şi la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Excepţie nu face nici Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, condusă de Adrian Fărcaş, unde situaţia a început să devină  critică încă din toamna anului trecut. Instituţia condusă de Adrian Fărcaş nu a beneficiat nici de bugetul pe care-l primea la fiecare final de an pentru premierea celor mai buni sportivi ai judeţului, motiv pentru care directorul DJST s-a văzut nevoit să amâne sau, la cum decurg lucrurile, să anuleze „Gala Sportului Sălăjean”. Au fost luni în care au existat întârzieri la plata salariilor şi, tot din cauza lipsei de fonduri, au fost luni în care angajaţii DJST Sălaj au rămas fără căldură şi fără internet.

„Această situaţie în care se află cele 42 de DJST-uri din România este una fără precedent şi, în acest context, suntem nevoiţi să amânăm sau să anulăm toate competiţiile şi acţiunile sportive şi de tineret pe care le-am preconizat să le organizăm. De peste doi ani, situaţia la această instituţie a început să fie una delicată din punct de vedere financiar, dar în ultimele luni, activitatea noastră este grav afectată de lipsa unui buget din partea ANS. Din păcate, cei care au de suferit sunt copiii, care urmau să participe la competiţiile noastre. Tot s-au vehiculat în ultimii doi ani diferite reorganizări ale acestor instituţii, dar nu s-a întâmpat nimic în acest sens. Cred că soluţia ar fi o finanţare mult mai consistentă de la bugetul central sau o reorganizare în subordinea Consiliilor Judeţene”, ne-a declarat Adrian Fărcaş.

Haosul a început odată cu înfiinţarea Ministerului Familiei, în noiembrie 2021, iar din ianuarie 2022 spune Adrian Fărcaş, lucrurile au început să se precipite şi la DJST Sălaj. Directorul DJST Sălaj a trimis, în urmă cu câteva săptămâni, o solicitare către ANS pentru o finanţare de 20.000 de lei în vederea organizării Cupei Văilor, însă nici pănă astăzi nu a primit răspuns. „Cred că va trebuie amânată pentru luna septembrie sau octombrie”, a mai precizat Fărcaş.

 

 

4 Thoughts to “Situaţie fără precedent la DJST Sălaj”

  1. […] la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Excepţie… Articolul Situaţie fără precedent la DJST Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Anonim

    Eu zic să vă depuneți CV uri la privat. Acolo e numai lapte și miere. Salarii mari , multe zile libere, bonuri maxime de masă , tichete de vacanță…

  3. Dan Marincaș

    Trebuie desfințate DJTS urile . Trîntori care stau maxim 2 ore la sediu , doar să-și bea cafeaua , apoi dispar ! Nici o valoare , in frunte cu așa zisul director Fărcaș ! Nu- i vezi de zeci de ani la nici o competiție sportivă prin Zalău!

  4. Marie

    Inca un impotent care si-a luat salariul pe degeeaba si invinuieste pe altii

Leave a Comment